Україна
СТОРОЖИНЕЦЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Чернівецької області
УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, СІМ’Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
Верхньопетровецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1
Н А К
А З
07.10.2013 c.В.Петрівці № 173
Про посилення заходів з профілактики гострих кишкових інфекцій та
харчових отруєнь серед дітей у школі
|
Відповідно
до спільного наказу Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства
освіти і науки, молоді та спорту України від 05.11.2012 № 870/1246 «Про посилення
заходів з профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед
дітей у загальноосвітніх навчальних закладах», наказу управління освіти, сім'ї,
молоді та спорту Сторожинецької РДА від 04.10.2013 р. за №336 «Про посилення
заходів з профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед
дітей у навчальних закладах району», з метою збереження здоров'я дітей,
запобігання поширенню інфекційних захворювань та отруєнь дітей у школі
НАКАЗУЮ:
1.
Медичним працівникам школи Піцул О. В. та Федорян І. Г.:
1.1.
Забезпечити створення безпечних
для здоров'я дітей умов перебування, виховання та навчання.
Постійно
1.2.
Проходити гігієнічні навчання, обов'язкові
профілактичні медичні огляди відповідно до законодавства.
Постійно
1.3.
Не допускати прийом дітей до школи без огляду медичного
працівника у разі їх тривалої відсутності.
Постійно
1.4.
Організувати заняття серед школярів у школі щодо
профілактики ГКІ.
Постійно
1.5.
Неухильно дотримуватися вимог санітарного
законодавства під час проведення навчально-виховного процесу.
Постійно
2. Відповідальному за організацію
харчування в школі Багнян І. Г.:
2.1. Забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед батьків
щодо організації харчування у сім'ях
дітей різного віку, інформування батьків, дітей і працівників навчальних
закладів про заходи, які необхідно здійснювати для запобігання виникненню
інфекційних захворювань.
До 01.12.2013
2.2. Створити необхідний запас мийних та дезінфекційних засобів,
наявність технологічного і холодильного обладнання для харчоблоків, столового і
кухонного інвентарю у школі.
Постійно
3. Кухареві школи Бічер К. І.:
3.1. Організувати
повноцінне, безпечне і якісне харчування дітей (замовлення і прийняття до
закладу безпечних і якісних продуктів харчування і продовольчої сировини у
необхідній кількості, додержання умов і термінів їх зберігання, технології
виготовлення страв тощо).
Постійно
4. Контроль за
виконанням даного наказу залишаю за собою.
Директор
школи: Грижинку І. Г.
З наказом ознайомлені: Багнян І. Г.
Бічер К. І.
Піцул О. В.
Федорян І. Г.