Україна
СТОРОЖИНЕЦЬКА
РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Чернівецької
області
УПРАВЛІННЯ
ОСВІТИ, СІМ’Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
Верхньопетровецька
ЗОШ І-ІІІ ступенів №1
Н
А К А З
30.08.2013
c.В.Петрівці № 152
Про
організацію харчування у навчальному закладі
На виконання законів України «Про державну соціальну допомогу
малозабезпеченим сім’ям», «Про охорону дитинства», «Про освіту», постанови
Кабінету Міністрів України від 22.11.04 № 1591 «Про затвердження норм
харчування у навчальних та оздоровчих закладах», постанови
Кабінету Міністрів України від 4 червня 2003 року № 850 «Про внесення зміни до
п.1 постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 року № 856»,
районної Програми протидії захворюванню на туберкульоз, з метою забезпечення учнів навчального закладу повноцінним харчуванням
НАКАЗУЮ:
1.
Організувати
харчування учнів школи й забезпечити дотримання норм харчування згідно з
додатками 4, 6, 7, 8 до постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.04 №
1591 «Про запровадження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».
2.
Організувати у навчальному
закладі безкоштовне харчування учнів 1-4 класів, дітей-сиріт, дітей, які
позбавлених батьківського піклування, малозабезпечених.
3.
Заступнику директора з ВР Багнян
І. Г. :
3.1.
Забезпечити дотримання норм
харчування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004
року № 1591.
3.2.
Не допускати
присутності учнів у виробничих приміщеннях їдальні. Не дозволяти залучати
школярів до робіт, пов’язаних із приготуванням і роздачею їжі, прибиранням
приміщень.
3.3.
Не залучати до
приготування, порціювання й роздачі кулінарних виробів, проведення санітарної
обробки й дезинфекції обладнання, посуду й інвентаря персонал, у посадові
обов’язки якого не входять указані види діяльності.
3.4.
Забезпечити в
їдальні умови для дотримання персоналом правил особистої гігієни.
3.5.
Не допускати
порушень вимог нормативно-розпорядчих документів щодо прийому й зберігання
продуктів харчування, приготування та реалізації готових страв.
3.6.
Організувати
вільний доступ учнів до питної води протягом усього часу їхнього перебування в
школі (стаціонарні питні фонтанчики, бутильована вода, якість якої підтверджена
документами про її походження, якість і безпеку).
4.
Класним
керівникам організувати роботу з виховання
культури здорового харчування, етики прийому їжі, профілактики харчових отруєнь
та інфекційних захворювань.
5.
Контроль за
виконанням наказу залишаю за собою.
Директор школи: Грижинку
І. Г.
З наказом ознайомлена:
Багнян І. Г.
|